Miért hatékonyabb egy munkaközvetítővel együtt dolgozni?

Tévhitek avagy tények!


Hogyan a leghatékonyabb állást keresni: egyénileg elküldeni a jelentkezést millió helyre, vagy munkaközvetítő irodán keresztül?

Nagy költséggel jár ha munkaközvetítőn keresztül találok munkát egy adott cégnél?

Sokak fejében megfordulnak ezek a kérdések és sokan Magyarországon még mindig szkeptikusak a munkaközvetítő irodákkal szemben míg nyugaton ez már jól bevált szokás és a munkaadó kevésbé is veszi komolyan azokat a jelentkezőket akik közvetlenül veszik fel velük a kapcsolatot.

Sokan gondolják tévesen azt is, hogy a közvetítő cégek lehúzzák és átverik az embereket illetve, hogy a munkakereső bére kevesebb lesz amennyiben egy munkaközvetítő segíti az elhelyezkedésben.

Tisztázzuk ezeket a félreértéseket!

MIÉRT HATÉKONYABB EGY MUNKAKÖZVETÍTŐVEL EGYÜTT DOLGOZNI?

CÉGEKNEK:

A cégek okkal bíznak meg egy fejvadász céget vagy egy munkaközvetítő irodát a számukra ideális jelölt felkutatásával.

Ezzel nem kevés terhet veszünk le a cégek válláról hiszen rengeteg idő és munka mire a sok jelentkező közül kiválasztjuk a megfelelőt.
A cég nem akar erre egy külön HR-es személyt alkalmazni, a cégvezetőnek pedig nincs napi több óra ideje a jelöltek anyagát átolvasni hiszen az esetek többségében több 100 jelöltből csak páran alkalmasak a meghirdetett állásra.

Mi mint a céggel leszerződött munkaközvetítő/fejvadász iroda előzetesen tárgyalunk a cégvezetővel, munkáltatóval.

A cégeknek pontos elvárásaik vannak ezért csak olyan jelölteket mutatunk be, akik minden tekintetben megfelelnek vagy legalábbis a kritériumok 80-90%-ának.

Ha valaki önállóan elküldi a jelentkezését e-mailben, kísérő levéllel, illetve egyéb dokumentumokat mellékelve, számíthat rá, hogy senki nem fogja elolvasni.

Nincs arra idő, hogy ezeket valaki átolvassa hiszen a cégek a napi munkájukra kell, hogy fókuszáljanak. A cégek tapasztalatból tudják, hogy sokan bepróbálkoznak arra számítva, hogy – bár tudják, hogy nem felelnek meg minden feltételnek- hátha mégis behívják őket és majd elhelyezik őket valamilyen vagy akármilyen pozícióra.

MUNKAVÁLLALÓKNAK

A munkavállalók válláról is nagy terhet veszünk le hiszen mi leszünk a  projektvezetőjük, akik segítenek

  • a megfelelő önéletrajz megírásában
  • elbíráljuk, hogy mely területen érdemes elhelyezkedni
  • bemutatjuk a cégnek és képviseljük a HR folyamat minden állomásánál
  • felkészítjük az interjúra
  • tárgyalunk a céggel a kívánt bérezésről
  • segítünk a munkaszerződés aláírásánál és bárminemű kérdésben ami időközben felmerül

 

Mi minden hozzánk jelentkezővel telefonon vagy személyesen elbeszélgetünk, megismerjük a jelöltek erősségeit, esetleges szakmai hiányosságait, elvárásait, családi állapotát, egyéb személyes dolgait.
Ha valaki nem felel meg egy általunk meghirdetett pozícióra akkor megköszönjük a jelentkezést és kérjük, hogy majd akkor jelentkezzen újra, ha ez a feltétel teljesül. Vagy mi vesszük fel vele a kapcsolatot amikor egy hozzá illő pozíció érkezik be hozzánk.

Mindezek után tudjuk összepárosítani a jelöltet a munkavállalóval. Mint írtuk, ez nagyon sok munkát igényel, de mi ezért kapjuk a fizetésünket.

És itt szeretnénk azt hangsúlyozni, hogy a jelölt felénk nem fizet semmit!

A munkaközvetítés számára INGYENES.

Csakis akkor van díjazás, ha valaki felkeres minket azzal a kéréssel, hogy írjuk meg neki az önéletrajzát vagy készítsük fel az interjúra stb.

Ez esetben az alábbi költségekkel kell kalkulálni

Személyre szabott önéletrajz készítése        –         4 000 Ft

Interjú-felkészítés      60 perc            8 000 Ft

Álláskeresési tanácsadás       90 perc            9 000 Ft

Próbainterjú   90 perc              12 000 Ft

Karriertanácsadás      90 perc            15 000 Ft

Személyre szabott digitális önéletrajz készítése 15 000 Ft

Kerülni kell azokat a közvetítőket akik pénzt kérnek a közvetítésért!! Azt sem árt tudni, hogy szigorú szabályai vannak a munkaközvetítésnek, nagyon sok feltételnek kell megfelelni, hogy valaki engedélyt kapjon erre a tevékenységre!

Nálunk megvan a szükséges szaktudás, a jogi ismeretek, illetve tudjuk hol és hogyan kell toborozni!

 

Amennyiben további kérdésed van munkakeresőként vagy munkaadóként keress minket bizalommal.Vissza az aktivitásokhoz


Segíthetek?


Ha nem találja a honlapon amit keres, akkor lépjen velem kapcsolatba és érdeklődjön a további lehetőségekről.    Warning: shuffle() expects parameter 1 to be array, bool given in /web/htdocs2/csdihu/home/www/wp-content/themes/csdi/sidebar-single.php on line 37