Reggeli hála

Ismerős az a pillanat, amikor reggel kinyitjuk a szemünket és egy pár percig nem aggódunk semmin, egyszerűen csak szép az élet és minden békés, csendes, nyugodt? Csiripelnek a madarak és pár másodpercig Disney hercegnőnek érezzük magunkat?

Aztán bekapcsol az agyunk és elkezdünk agyalni a dolgokon és a teendőkön, hogy „Úr Isten! Elkések és amúgy is mennyi mindent kell csinálni a mai nap!” Hát igen… Én is szeretném visszakérni azt a békés pár másodpercet.

De mi lenne akkor, hogy, ha ez nem így lenne? Ha nem azzal indulna a reggelünk, hogy pánik között készülődünk a kihűlt üzemanyaggal (kávénkkal) a kezünkben?

Erre van egy nagyon egyszerű módszer, ami nem más, mint a reggeli hálaadás. Itt semmilyen vallásos dologra nem kell gondolni. Nem kell meditálni sem (bár az egy nagyon szuper dolog), sőt még feltétlenül írni sem kell. Persze, ha jól esik hajrá. Egyszerűen arról van szó, hogy mielőtt megnyomnád a „pánik gombot”, csendesedj el egy kicsit. Gondold végig, miért vagy hálás az életedben. Mi az, amiért azt érzed, ma is érdemes volt felkelni és elkezdeni a napot?

Az élet gyakran olyan rohanó, hogy elfelejtjük értékelni a kis dolgokat, amik olyan sokat jelentenek. De a reggeli hálát gyakorolni egy lehetőség arra, hogy ráébredjünk az életünkben jelen lévő sok-sok ajándékra. Legyen az a meleg ágy, amelyben ébredünk, az első korty friss víz, vagy a család és barátok szeretete, mind-mind okot adnak arra, hogy hálát adjunk.

Miért érdemes ezzel a „módszerrel” kelni?

A hálás gondolkodás megnyitja szívünket és elménket az élet szépségei felé. Ráébreszt arra, hogy minden pillanatot értékeljünk, és megtaláljuk a boldogságot még a legapróbb dolgokban is. A reggeli hálával kezdett nap gyakran egész napos pozitív hatással van ránk. Megteremti az alapot egy boldog és elégedett élet számára.

Tehát, hogyan is kell csinálni?

  1. Mikor felkelsz, vegyél pár mély levegőt! Ma bizony nem rohanással kezded a napod! A lassú, mély levegővétel segít megnyugtatni az elmét. Így sokkal könnyebben tudsz gondolkodni és magadba merülni.
  2. Kezd szépen lassan kizárni a külvilágot. Gondolkodj el azon, milyen pozitív események, interakciók és emberek voltak jelen az elmúlt időszakban. Ha úgy esik jól, le is írhatod!
  3. Ezután pedig gondold végig, hogy ezek közül melyek azok, amiért te hálásnak és szerencsésnek gondolod magad. Ahogy fent is írtam, az is teljesen ér, hogy ma a puha ágyadért vagy hálás; az is ér, ha a családodért, barátaidért. Nincsenek szabályok, vagy túl kicsi ok a háláért.
  4. Pár percig merülj el ebben a pozitív érzésben, majd kezd el a napodat.

Teljesen jogosan felmerülhet benned az is, hogy ez mind szép és jó, de nekem erre időm nincs, előbb meg biztos nem fogsz felkelni ezért, így is alig tudsz kikelni az ágyból. Ez egy teljesen jogos érv. Erre azonban az a válaszom, hogy nem azon az 5 percen fog múlni, hogy elkésel-e. Hidd el nekem, sokkal többet ér az, hogy nem görcsösen és feszülten kezded a napod, hanem kiegyensúlyozottan.

Adj neki egy esélyt, hidd el beválik! 😉

Tehát holnap reggel, amikor felébredsz, és kinyitod a szemed egy újabb napra, ne felejts el megállni egy pillanatra, és hálát adni mindazért, ami körülvesz. Legyen az egy szép napfelkelte, egy finom reggeli, vagy az egészség és szeretet, ami körülvesz. A hálás szívvel kezdett nap minden más napot szebbé varázsol, és emlékeztet bennünket arra, hogy az élet valóban egy csodálatos ajándék. 🌅❤️

Legyen csodaszép napod!

Szeretettel:

Ildi

Jelentkezzen
ingyenes
konzultációra!​

Jelentkezés

További bejegyzések