Hagyd a sablont! Írj okosönéletrajzot!

Dolgozom egy partnercégemnek és országosan kicsit nagyobbat meríthetek…de a látvány siralmas! Még mindig nem tudnak a jelöltek önéletrajzot írni!


Tisztelet természetesen a kivételnek…

Ebben a rövid blogbejegyzésben ismételten szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy ne írjon sablon önéletrajzot, mert igazából az csak egy kitöltés!

Jónak tűnik, mert rendszerezett, viszonylag minden benne van… az áttekinthetőségéről azért vitatkoznék, de ami a gondom vele, hogy amikor van 50 jelentkezőm, akkor abból legalább 20 jelöltemnek pl. ..ropassos önéletrajza van!

Hogy mi a baj ezzel?

Nekem nincs bajom… Neked lesz!

…mert NEM TŰNSZ KI A TÖMEGBŐL! Sőt!

Egy ilyen anyag megöli a kreativitást és elsősorban azt a látszatot mutatja, hogy nem veszed komolyan a pályázatodat, illetve az életedet olyan középszerűnek érzed, amilyenek ezek a sablonok… Akkor miért vegyenek fel? Egyáltalán miért pályáztál?

 

Tudom én, hogy mi HR-esek nem szeretjük a szabadszavas anyagokat sem és a motivációs levelet sem olvassuk el…kicsit instant önéletrajzokat keresünk, de EGY NAGY ADAG PLUSSZAL, AMI A SZEMÉLYISÉGEDBŐL JÖN!

Bátran mutasd meg magad, használj akár formákat, színeket, emeld ki, ami szerinted fontos, akár használj skálát, amikor tulajdonságaidról írsz! Ne legyen hosszú! Maximum 2 oldal, de nagyon szuperek az egy oldalas változatok is 2 hasábban.

Januárban Budapestre kerestem egy kereskedelmi asszisztenst nyelvtudás nélkül, így röpke 2 hét alatt 210 db önéletrajz jött. Kiszámoltam, átlag 2,5 perc!…IGEN, 2,5 PERC jutott egy önéletrajzra!

Ez nagyjából olyan, mint az okostelefonok használata: ahogy görgeted lefelé, azon akad meg a szemed, ami az első 2-3 másodpercben megfog! Ez itt is igaz!

 

Ez az okosönéletrajz!

Legyen megfogó, őszinte, egyértelmű, rendszerezett és ami a legfontosabb, a személyiségedet mutassa!

A jövő munkaerőpiacán egyénre szabott munkaköröket prognosztizálhatunk. Kezd el valóban megismerni, majd meg is mutatni, aki benned van!

 

Legyél Te is tudatos munkavállaló!

Ebben segítek neked!

Szeretettel,

Csenteri-Dénes IldiVissza az inspiraciókhoz


Segíthetek?


Ha nem találja a honlapon amit keres, akkor lépjen velem kapcsolatba és érdeklődjön a további lehetőségekről.


  • hogyan írjak jó önéletrajzot
  • önéletrajzírás
  • jó önéletrajz
  • okosönéletrajz
  • önéletrajz