Hagyd a sablont! Írj okosönéletrajzot!

Hagyd a sablont! Írj okosönéletrajzot!

Dolgozunk egy partnercégünknek és országosan kicsit nagyobbat meríthetünk…de a látvány siralmas! Még mindig nem tudnak a jelöltek önéletrajzot írni!

Tisztelet természetesen a kivételnek…
Ebben a rövid blogbejegyzésben ismételten szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy ne
írjon sablon önéletrajzot, mert igazából az csak egy kitöltés!
Jónak tűnik, mert rendszerezett, viszonylag minden benne van… az áttekinthetőségéről azért vitatkoznék, de ami a gondunk vele, hogy amikor van 50 jelentkezőnk, akkor abból legalább 20 jelöltünknek pl. Europassos önéletrajza van!
Hogy mi a baj ezzel?
Nekünk nincs bajunk… Neked lesz!
…mert NEM TŰNSZ KI A TÖMEGBŐL! Sőt!
Egy ilyen anyag megöli a kreativitást és elsősorban azt a látszatot mutatja, hogy nem veszed komolyan a pályázatodat, illetve az életedet olyan középszerűnek érzed, amilyenek ezek a sablonok… Akkor miért vegyenek fel? Egyáltalán miért pályáztál?

Mi HR-esek nem szeretjük a szabadszavas anyagokat sem és a motivációs levelet sem olvassuk el…kicsit instant önéletrajzokat keresünk, de EGY NAGY ADAG PLUSSZAL, AMI A SZEMÉLYISÉGEDBŐL JÖN!
Bátran mutasd meg magad, használj akár formákat, színeket, emeld ki, ami szerinted fontos,akár használj skálát, amikor tulajdonságaidról írsz! Ne legyen hosszú! Maximum 2 oldal, de nagyon szuperek az egy oldalas változatok is 2 hasábban.
Januárban Budapestre kerestünk egy kereskedelmi asszisztenst nyelvtudás nélkül, így röpke 2 hét alatt 210 db önéletrajz jött. Kiszámoltuk, átlag 2,5 perc!…IGEN, 2,5 PERC jutott egy önéletrajzra!
Ez nagyjából olyan, mint az okostelefonok használata: ahogy görgeted lefelé, azon akad meg a szemed, ami az első 2-3 másodpercben megfog! Ez itt is igaz!

Ez az okosönéletrajz!
Legyen megfogó, őszinte, egyértelmű, rendszerezett és ami a legfontosabb, a személyiségedet mutassa!
A jövő munkaerőpiacán egyénre szabott munkaköröket prognosztizálhatunk.

Kezd el valóban megismerni, majd meg is mutatni azt,aki benned van!

Jelentkezzen
ingyenes
konzultációra!​

Jelentkezés

További bejegyzések