Miért hatékonyabb egy munkaközvetítővel együtt dolgozni?

Hogyan a leghatékonyabb állást keresni: egyénileg elküldeni a jelentkezést millió helyre, vagy munkaközvetítő irodán keresztül?

Nagy költséggel jár ha munkaközvetítőn keresztül találok munkát egy adott cégnél?

Sokak fejében megfordulnak ezek a kérdések és sokan Magyarországon még mindig szkeptikusak a munkaközvetítő irodákkal szemben míg nyugaton ez már jól bevált szokás és a munkaadó kevésbé is veszi komolyan azokat a jelentkezőket akik közvetlenül veszik fel velük a kapcsolatot.

Sokan gondolják tévesen azt is,hogy a közvetítő cégek lehúzzák és átverik az embereket illetve,hogy a munkakereső bére kevesebb lesz amennyiben egy munkaközvetítő segíti az elhelyezkedésben.

Tisztázzuk ezeket a félreértéseket!

MIÉRT HATÉKONYABB EGY MUNKAKÖZVETÍTŐVEL EGYÜTT DOLGOZNI?

CÉGEKNEK:

A cégek okkal bíznak meg egy fejvadász céget vagy egy munkaközvetítő irodát a számukra ideális jelölt felkutatásával.

Ezzel nem kevés terhet veszünk le a cégek válláról hiszen rengeteg idő és munka mire a sok jelentkező közül kiválasztjuk a megfelelőt.
A cég nem akar erre egy külön HR-es személyt alkalmazni, a cégvezetőnek pedig nincs napi több óra ideje a jelöltek anyagát átolvasni hiszen az esetek többségében több 100 jelöltből csak páran alkalmasak a meghirdetett állásra.

Mi mint a céggel leszerződött munkaközvetítő/fejvadász iroda előzetesen tárgyalunk a cégvezetővel, munkáltatóval.

A cégeknek pontos elvárásaik vannak ezért csak olyan jelölteket mutatunk be, akik minden tekintetben megfelelnek vagy legalábbis a kritériumok 80-90%-ának.

Ha valaki önállóan elküldi a jelentkezését e-mailben,kísérő levéllel,illetve egyéb dokumentumokat mellékelve, számíthat rá, hogy senki nem fogja elolvasni.

Nincs arra idő, hogy ezeket valaki átolvassa hiszen a cégek a napi munkájukra kell,hogy fókuszáljanak. A cégek tapasztalatból tudják, hogy sokan bepróbálkoznak arra számítva, hogy – bár tudják, hogy nem felelnek meg minden feltételnek- hátha mégis behívják őket és majd elhelyezik őket valamilyen vagy akármilyen pozícióra.

MUNKAVÁLLALÓKNAK

A munkavállalók válláról is nagy terhet veszünk le hiszen mi leszünk a  projektvezetőjük, akik segítenek

  • a megfelelő önéletrajz megírásában
  • elbíráljuk,hogy mely területen érdemes elhelyezkedni
  • bemutatjuk a cégnek és képviseljük a HR folyamat minden állomásánál
  • felkészítjük az interjúra
  • tárgyalunk a céggel a kívánt bérezésről
  • segítünk a munkaszerződés aláírásánál és bárminemű kérdésben ami időközben felmerül

Mi minden hozzánk jelentkezővel telefonon vagy személyesen elbeszélgetünk, megismerjük a jelöltek erősségeit, esetleges szakmai hiányosságait, elvárásait, családi állapotát, egyéb személyes dolgait.
Ha valaki nem felel meg egy általunk meghírdetett pozicíóra akkor megköszönjük a jelentkezést és kérjük, hogy majd akkor jelentkezzen újra, ha ez a feltétel teljesül.Vagy mi vesszük fel vele a kapcsolatot amikor egy hozzá illő pozíció érkezik be hozzánk.

Mindezek után tudjuk összepárosítani a jelöltet a munkavállalóval. Mint írtuk, ez nagyon sok munkát igényel, de mi ezért kapjuk a fizetésünket.

És itt szeretnnk azt hangsúlyozni, hogy a jelölt felénk nem fizet semmit!

A munkaközvetítés számára INGYENES.

Csakis akkor van díjazás ha valaki felkeres minket azzal a kéréssel,hogy írjuk meg neki az önéletrajzát vagy készítsük fel az interjúra stb.

Ez esetben az alábbi költségekkel kell kalkulálni

Személyre szabott önéletrajz készítése  4 000 Ft

Interjú-felkészítés  60 perc  8 000 Ft

Álláskeresési tanácsadás  90 perc  9 000 Ft

Próbainterjú  90 perc  12 000 Ft

Karriertanácsadás  90 perc 15 000 Ft

Személyre szabott digitális önéletrajz készítése 15 000 Ft

Kerülni kell azokat a közvetítőket akik pénzt kérnek a közvetítésért!! Azt sem árt tudni,hogy szigorú szabályai vannak a munkaközvetítésnek,nagyon sok feltételnek kell megfelelni, hogy valaki engedélyt kapjon erre a tevékenységre!

Nálunk megvan a szükséges szaktudás, a jogi ismeretek illetve tudjuk hol és hogyan kell toborozni!

 

Amennyiben további kérdésed van munkakeresőként vagy munkaadóként keress minket bizalommal.

Webnus

Quick contact form

Form is deprecated, please cotact the webmaster to upgrade this form.