Hogy a karácsony tényleg ajándék legyen…

Itt az év vége… 4 nap múlva karácsony…még bent vagy a munkahelyeden…még megírod az utolsó e-maileidet, felhívod a partnereket, elküldöd a postát, leigazolod a számlákat és válaszolsz a karácsonyi üzenetekre. Hazafutsz a munkából, röptében puszit lehelsz családod arcára, majd egy gyors öltözés után irány a céges karácsonyi vacsora. Előtte persze még beugrasz a boltba a […]


Itt az év vége… 4 nap múlva karácsony…még bent vagy a munkahelyeden…még megírod az utolsó e-maileidet, felhívod a partnereket, elküldöd a postát, leigazolod a számlákat és válaszolsz a karácsonyi üzenetekre.

Hazafutsz a munkából, röptében puszit lehelsz családod arcára, majd egy gyors öltözés után irány a céges karácsonyi vacsora. Előtte persze még beugrasz a boltba a csemetéknek megvenni az utolsó ajándékot is, amit még fogalmad sincs, hogy még mikor fogsz becsomagolni….

 

Minden év végén ez történik…mindenkinek minden az utolsó pillanatban kell…és megfogadod, hogy jövőre biztos, hogy nem így csinálod…aztán persze ugyanígy lesz…

 

Miért is van ez?

Azért, mert kell a lelkünknek, hogy megnyugodjunk, hogy kinek-kinek a vérmérséklete szerint mindent megtegyen annak érdekében, hogy a karácsonyfa alatt és a pulyka elfogyasztása közben ne az ugorjon be neki, hogy „elfelejtettem válaszolni egy e-mailre…”

 

Az év vége lezárás, elengedés.

Szükségesek ezek a rituálék, hogy megnyugtassuk lelkünket. Kell, hogy ne el nem végzett feladatlistával indítsuk az évet. Nyilván vannak feladatok, amik átcsúsznak a következő esztendőre. Nem baj. Nekem is van listám. De az megvár.

Én is elvégzem még a feladataimat, hogy tiszta lelkiismerettel, megnyugodva lépjek át az új évbe.

Van listám a feladatokra, de csak a 2019-es naptáramba tettem bele.

Tehát ne ostorozzuk magunkat, hanem a legcélravezetőbb, ha elfogadjuk, hogy megtettünk minden tőlünk telhetőt és most magunkra és családunkra koncentrálunk.

 

Magadra van szükséged a fa alatt!

Neked és családodnak RÁD, az idődre, a figyelmedre, a szeretetedre, odaadásodra van szüksége a fa alatt, nem pedig egy frusztrált idegroncsra.

Nem kell megsütni a hatodik süteményt és a hetedik-féle vendégváró falatot. Épp annyi lesz elég, amennyit adni tudsz….magadból.

RÁD van szükség! Hogy ott legyél a jelenben és hálát adj!

A nagy miérted ilyenkor ez. Hogy boldog legyél, nevess, szeress, jelen légy!

 

Nyugodt karácsonyi készülődést és ráhangolódást kívánok Mindenkinek!

IldiVissza az inspiraciókhoz


Segíthetek?


Ha nem találja a honlapon amit keres, akkor lépjen velem kapcsolatba és érdeklődjön a további lehetőségekről.


  • évvége
  • jelenlét
  • karácsony
  • ráhangolódás
  • tudatosság
  • karácsonyi készülődés
  • stresszmentes karácsony