Az éremnek két oldala van…

Pár hete egy vállalati vezető panaszkodott arra, hogy az egyik középvezető kollégájával mennyire nincsenek megelégedve.


Mivel ismerem őt is, és tudom, hogy karizmatikus személyről van szó, faggatni kezdtem, hogy mi történt. Azt mondta, hogy hiába jó szakember, már a munkáját sem végzi el és demoralizálja a többieket. Bizalma napról napra csökken.

 

Rendben. Miután ezt elmondta, pár nappal később találkoztam is az említett vezetővel.

Mikor megkérdeztem mi újság, egy tipikus válasza volt: nem az lett, amit megígértek. Beígérték az üzlet fellendülését, a kihívást jelentő munkát, a megbecsülést. A csapattal, a lokációval és a bérezéssel nincs gond. Valóban nem érzi túl jól magát, de még csinálja.

Azt is elmesélte, hogy 25 éve van munkaviszonya és ekkorra már az első pár hét alatt átlátja egy cégnél a hangulatot és az erőviszonyokat.

 

Mindkét fél elégedetlen…. A megoldáshoz ebben a helyzetben (is) csak akkor jutnánk közelebb, ha a felek KOMMUNIKÁLNÁNAK EGYMÁSSAL!

Ehelyett mind a két fél szó szerint „puffog” magában és csak dédelgeti a gondolatot az elválásról, mindenféle összeesküvés-elméleteket gyártva a korábbi rossz tapasztalatok és az előítéletek alapján. Ez a napi együttműködést is nehezíti és a hosszútávú eredményes közös munka látszata is kezd eltűnni.

 

Ilyen esetekben, ha van, akkor a HR területen dolgozó munkatárs segíthet a kommunikációban, az érdekek egyeztetésében, de ha nincs ilyen, akkor is mindkét félnek azt javaslom, hogy BESZÉLGESSENEK!

Az biztos, hogy az egymással szembeni elvárások közlésével közelebb jutnak ahhoz, hogy elégedetten, nyugodtabban és ne gyomorideggel jöjjenek be. Mert ez egyik félnek sem tesz jót…

Ha elmondjuk az elvárásainkat, akkor nagyon kérdés mindkét oldalról, hogy a hallottak a feleket valóban érdekli-e, képesek-e javítani rajta, egyáltalán akarnak-e tenni a változásért, illetve, hogy valóban tesznek-e érte.

 

Nagyon sokszor javaslom ezt mind a partnereimnek, mind pedig a jelölteknek. Vannak, akik megpróbálják, és vannak, akik mindenképpen kenyértörést akarnak…pedig sajnos szinte minden munkahelyen előfordulhat ez a szituáció. És nem menekülhetünk örökké…bármelyik oldalon is állunk….

 

Ha tetszett a cikk, kérlek, oszd meg ismerőseiddel, illetve ha szeretnél továbbra is megismerkedni a kulisszatitkokkal, érdekességekkel, valamint tippeket és ötleteket kívánsz kapni az álláskereséseddel kapcsolatban, iratkozz fel hírlevelemre!

Legyél te is tudatos munkavállaló!

 

A Te Tudatos munkavállaló trénered: Csenteri-Dénes Ildi

 Vissza az inspiraciókhoz


Segíthetek?


Ha nem találja a honlapon amit keres, akkor lépjen velem kapcsolatba és érdeklődjön a további lehetőségekről.


  • hogyan mondjam el a főnöknek
  • hogymondjam el
  • főnök-beosztott
  • főnök-beosztott viszony