A munka ünnepe van! Te szereted a munkád?

Mindig mosolygok a Munka Ünnepén, mert ilyenkor annak örülünk, hogy végre nem kell dolgozni.


Hasonlóan a többi ünnephez, – különösen, ha még hosszú hétvége is társul hozzá – a május elejét is úgy várjuk, mint a messiást. A munkában igyekszünk mindent elvégezni, de gondolatban már egészen máshol járunk. Betervezünk olyan dolgokat, amikre egy átlagos hétvégén nem jut idő. Ez egy bónusznapJ.

 

Elgondolkodtam… Az emberek tényleg nem szeretik a munkájukat, hogy így fejvesztve menekülnek előle? Valóban belekényszerítik magukat nap-nap után egy olyan helyzetbe, amit nem szeretnek?

A válasz nem egyértelmű. Több ezer emberrel beszélgettem már és naponta értekezünk arról, hogy hogyan viseltet érzelmileg jelenlegi és korábbi munkái iránt. A legtöbbször az derül ki, hogy az embereknek nincs problémájuk magával a munkával és azzal, hogy dolgozni kell…Tényleg!

Gondolj csak bele! Még ha nem is az álommunkád, amit éppen űzöl a pénzkeresés érdekében, de tudod, hogy annak oka van, s megvan hozzá a tudásod, a képességeid… Maximum egy kicsit többre vagy másra vágysz…Csinálod, sokszor nem utálod, nem szereted, csak végzed… Valahogy még mindig érezzük, hogy a munka nemesít.

 

Én azok közé a szerencsés emberek közé tartozom, akik szeretik, imádják a munkájukat, sőt! szenvedélyük az. Ez az, amit égő vággyal végzek minden nap.

 

Mit tehetsz azért, hogy megtudd, hogy mi a problémád igazi oka?

A kérdés viccesnek hangzik, de alapvető fontosságú annak érdekében, hogy munkahelyünkre ne gyomorideggel menjünk be.

Tudatos munkavállalóként külön kell tudnunk választani azt, ami rajtunk múlik, és ami nem tőlünk függ.

Az, hogy mit gondolok magamról, a munkavégzésemről, az csak rajtam múlik! A legjobb az, hogy a KÖVETKEZŐ PILLANATTÓL van lehetőségem másképpen gondolni. Lehetőségem van olyan irányba terelni a gondolataimat, hogy ne egész nap azon utálkozzak, hogy milyen rossz itt nekem. Ha így érzel, nézd meg, hogy mit nem szeretsz: a munkádat, a kollégákat, a főnököt, a környezetet, a fizetést, vagy mit…. Nagyon fontos – és ki ne hagyd! – hogy milyen az a helyzet, amikor mindezeket szereted! Ha beazonosítottad, hogy mi nem működik jól, akkor keress legalább EGY dolgot, ami jó benne, koncentrálj arra, s figyeld meg, hogy nem is lesz az már olyan elviselhetetlen…

 

Sokszor úgy érezzük, hogy trendi leszólni a munkát, a munkahelyet és a főnököt, mert ugyan már hogyan is néz az ki, hogy kimondom, hogy szeretem, amit csinálok… de ha egyre többen és többen tesszük és koncentrálunk a jó dolgokra, akkor szépen lassan észrevesszük, hogy ebben sem vagyunk egyedülJ.

 

 

Ha tetszett a cikk, kérlek, oszd meg ismerőseiddel, illetve ha szeretnél továbbra is megismerkedni a kulisszatitkokkal, érdekességekkel, valamint tippeket és ötleteket kívánsz kapni az álláskereséseddel kapcsolatban, iratkozz fel hírlevelemre!

 

 

Legyél te is tudatos munkavállaló!

 

A Te Tudatos munkavállaló trénered: Csenteri-Dénes IldiVissza az inspiraciókhoz


Segíthetek?


Ha nem találja a honlapon amit keres, akkor lépjen velem kapcsolatba és érdeklődjön a további lehetőségekről.


  • coaching
  • karrier
  • Munka
  • Állás
  • elakadás
  • szeretem a munkám